Najtužnija mačja priča - video na srpskom

Published on 01/19,2011

"Poklanjam maćiće" ("Free Kittuns") je tužna priča o mačićima koji nisu tražili da se rode i greškama koje prave neodgovorni vlasnici, a zbog kojih najviše pate same životinje. Dobrih domova i odgovornih vlasnika ima premalo, mnogo manje nego što ima mačića! A svako mače zaslužuje dobar dom. Jedini način da se to postigne je sterilizacija mačaka i kastracija mačora. Sada je druga polovina januara i sezona parenja mačaka samo što nije počela. Pošaljite ovaj video svima koji imaju mačke i mačore kojima dopuštaju da se pare. Još nije kasno da se predomisle.

 

 

 

Link za YouTube:  http://www.youtube.com/watch?v=b6j64owD-Yo

Link za Facebook:  http://www.facebook.com/video/video.php?v=133194716742592


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=121922

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Najtužnija mačja priča - video na srpskom 1. Visit mandrak72

  Daleko smo mi još od toga. Suviše smo zauzeti sobom. Nažalsot uvijek će biti neodgovornih prema kućnim ljubimcima, ipak život mačaka na selima djeluje humanije i bez kastracije i sterilizacije prihvatljivije.
  pozdrav 2. Visit mjau

  Eh, dve takve, kost i koza, sam donela sa sela... Macile su se x puta godisnje jer su im macice bacali cim se okote, zivele od miseva i ptica koje ulove. Smrt je tamo sastavni deo zivota, da se ne radi to sto se radi, na selu bi bilo vise macaka nego svih ostalih zivotinja zajedno. Postoje samo dva nacina kontrole brojnosti populacije, jedan je sterilizacija/kastracija a drugi smrt rodjenih a prekobrojnih. Ponekada ih odnesu negde u grad i ostave, ali to je samo odlozena smrt, kao da ljudi tamo vec nemaju dovoljno macica nego samo cekaju da neko donese nove. 3. Visit mandrak72

  Prirodu je teško mijenjati. Lično ne bih volio da me kastriraju, a ne vjerujem da bi ijedna mačka ili mačor i mogli pomisliti na to. Nije ugodno ni meso ni način kako se dobija. Nije mi svejedno, ali takav je neki poredak u prirodi. Lanac ishrane. Svijet se mijenja i za sve treba vremena, a naš život je jako kratak.
  pozdravče na kvadrat 4. Visit mjau

  Sumnjam da macke razmisljaju na taj nacin :) Kod njih je to vise na nivou "hocu da se parim sad i odmah jer me hormoni na to teraju", ne razmisljaju o potomstvu niti povezuju tu potrebu za parenjem sa potomstvom. Kad nema hormona onda nema ni potrebe za parenjem, a kad nemaju potrebu za necim onda im to ni ne nedostaje. Priroda je ponekada direktno suprotstavljena humanosti, zato danas vakcinisemo decu, operisemo srce, pijemo antibiotike i druge lekove... Pozdrav na kub ;) 5. Visit mimi persian

  Veoma je tuzno sto ti muceni macici umiru, jer nemaju ni dom ni negu i u potpunosti se slazem sa porukom videa, ali opet, to ne znaci da moramo svi kastrirati svoje zivotinje, ima nas dosta koji im pruzamo savrsenu negu i dobro pazimo kome ih dajemo i koliko ih parimo, jer gledano tako da ti macici nisu ni pitani da se rode pa sada ja treba svoju macku da sterilisem misleci na njih, za mene je to isto kao i sa ljudima!? Da li se neko ikada pita koliko je dece bez roditelja? Hajde onda da se mi zene sterilisemo i da samo usvajamo decu???